DCM Vital Green

82,02

Droom jij ook van een strak groen gazon in je tuin? Met de juiste verzorging en het gebruik van producten met een goede kwaliteit, kan iedereen genieten van een mooi gazon!

Het gebruik van DCM Vital Green kan je hierbij helpen. Dit product bevat organische meststoffen welke tot 100 dagen voeding afgeven aan jouw gazon. Voor het beste resultaat adviseren wij dit product twee maal per jaar te gebruiken.

Let op: wil je dit product thuis laten bezorgen? Gezien het gewicht van dit product kunnen de verzendkosten niet vooraf bepaald worden. Neem contact met ons op en wij kijken welke verzendwijze op het moment van bestellen voor jouw het voordeligst is.

Beschrijving

DCM Vital Green

DCM Vital Geen is een organische meststof voor het gazon met de samenstelling 14-4-8 + 3% MgO+Fe. Deze bemesting zorgt voor ongeveer 100 dagen voeding van het gazon.

Door de gelijkmatige afgifte van de voedingsstoffen in dit product creëer je een dichte en sterke grasmat welke goed bestand is tegen intensief gebruik en droogte. Hierdoor kan dit product zowel op siergazons als op sportvelden worden gebruikt.

Wanneer DCM Vital Green gebruiken?

Om je gazon vitaal te houden, raden wij aan het gazon drie maal per jaar te bemesten, waarvan twee maal per jaar met DCM Vital Green of NPK 12-10-18. Vaak wordt er gekozen voor het gebruik van dit product in het voorjaar (maart of april) bij het geven van een voorjaarsbeurt aan het gazon. Doordat deze meststof ongeveer 100 dagen voeding afgeeft aan je gazon, kan dit gedurende het groeiseizoen nogmaals worden gebruikt in juni of juli.

Om het gazon voor te bereiden op de winter kan er voor de bemesting aan het einde van het seizoen (september of oktober) beter worden gekozen voor het gebruik van DCM Mix 6. Dit product vind je hier.

Hoe bemest je een gazon?

Het bemesten van een gazon kan op twee manieren. Dit kan door gebruik te maken van een strooiwagen of door het product met de hand over het gazon te strooien. Strooi de meststof twee maal over het gazon uit. Eenmaal horizontaal en eenmaal verticaal er overheen. Zorg voor zover dit mogelijk is, voor een gelijkmatige verdeling van de DCM Vital Green. Bij een gelijkmatige verdeling krijg je namelijk het mooiste resultaat.

Hoeveel m2 kan er met een verpakking DCM Vital Green bemest worden?

Een verpakking van deze DCM Vital Green bevat 25 kg meststof. Op zandgronden en speelgazons is deze verpakking goed voor de bemesting van ongeveer 500 m2. Voor een siergazon of gazon op zware kleigrond kan met deze verpakking ongeveer 825 m2 worden bemest.

Vragen of advies?

Twijfel je over het gebruik van dit product, ontvang je graag advies of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 telefonisch bereikbaar op 0314 653434 of per mail op info@deank.nl.

 

Extra informatie

Gewicht 25 kg
Gewicht

25 kg