Pokon Bemeste tuincompost 40L – Bio

6,99

Pokon Bio Bemeste Tuincompost is uitermate geschikt voor structuurverbetering en het ophogen van de bodem in je border. Deze compost zorgt voor meer organische stof in de grond, waardoor de wortels van planten zich beter kunnen ontwikkelen.

Beschrijving

De Pokon bemeste tuincompost 40L – Bio is een duurzaam product en beschikt over het MPS keurmerk. Dit betekend dat er voor een aanzienlijk deel gebruikt wordt gemaakt van hernieuwbare en circulaire grondstoffen. Hierdoor ziet de grond er anders uit dan je wellicht gewend bent.

Het hoofdbestanddeel van grond is veen (turf). Omdat veen een schaarse grondstof is, vervangt de producent geleidelijk steeds meer veen voor andere grondstoffen. Dit is onderdeel van het duurzaamheidsbeleid. De potgronden waarin nieuwe grondstoffen worden verwerkt, kun je herkennen aan het MPS keurmerk logo.

Wat kun je tegenkomen in potgrond?

Naast allerlei goede grondstoffen zoals klei en kalk, zijn er 2 opvallende alternatieve grondstoffen; houtvezel en rijstkaf. Hierdoor ziet de grond er iets anders uit.

 

Links: Pokon bemeste tuincompost met alternatieve grondstoffen. Rechts: potgrond zonder alternatieve grondstoffen.

Gebruiksaanwijzing Pokon bemeste tuincompost 40L – Bio

  1. Breng zo’n 5 tot 10 cm Pokon Bio Bemeste Tuincompost aan in je border.
  2. Werk dit door de grond.
  3. Geef water.

Samenstelling

Pokon bemeste tuincompost 40L – Bio is een mengsel van onder andere tuinturf, turfstrooisel, compost, gecomposteerde naaldhoutschors, kalk en meststoffen. Deze potgrond is bemest met Pokon EKO-Mix 10-4-4, dit is toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw conform de EU normen 834/2007 en 889/2008.

Verzorging

Vergeet niet om je planten regelmatig te voorzien van voeding. Bekijk hier welke plantenvoeding geschikt is voor jouw planten.

 

In onderstaande video vertekt Romeo Sommers, trendwatcher en groenstylist, waarom goede potgrond zo belangrijk is. Ook laat hij zien dat de potgrond er anders uit kan zien.

 

Houtvezel

Houtvezel is een duurzame grondstof. Het is een restproduct dat lokaal wordt geproduceerd. Het maakt de grond luchtiger en lichter. Het zijn dus niet zomaar takjes van hout tussen de potgrond, het heeft een duidelijke functie voor de wortelontwikkeling voor je beplanting.

 

Rijstkaf

Rijstkaf is het kaf van rijst dat wordt gewonnen in Italië. Dit is dus net als houtvezel een restproduct. De werking van rijstkaf in potgrond is wetenschappelijk onderzocht samen met de Universiteit van Wageningen Benefits of Nature en Horticoop bij Proefcentrum Botany en Bleiswijk. Voordelen rijstkaf:

  • Het voorkomt klonteren van grond;
  • Het geeft grond een luchtige structuur;
  • Doordat de grond een meer luchtige structuur heeft, verbetert de wortelontwikkeling van je plant;
  • Nadat de grond is uitgedroogd, blijft het goed water opnemen;
  • Door Silicium en Kalium worden je planten sterker en krijgen hierdoor minder last van schimmels en luizenschade.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Extra informatie

Gewicht 18 kg
Afmetingen 8 × 39 × 78 cm