Tuinmest 12-10-18 20KG (NPK)

30,99

Pokon Tuinmest 12-10-18 bevat alles wat de tuin nodig heeft voor een juiste verzorging. De voedingsstoffen zijn geschikt voor zowel het gazon als de planten in de tuin. Regelmatig strooien, vooral in het voorjaar, zorgt voor mooie groene gazons en mooie tuinplanten.

 

Beschrijving

Tuinmest 12-10-18 (NPK) wordt, voor een optimale werking, aangeraden om 3x per jaar te gebruiken (voorjaar-zomer-najaar). Hierdoor blijft er voldoende voeding in de grond aanwezig voor een optimale groei van het gewas. Er wordt geadviseerd 5KG per 100m2 te gebruiken, echter kan dit per situatie afwijken. De bemesting kan gewoon over de beplanting gestrooid worden. Doordat er geen Chloor aanwezig is zal het gewas niet verbranden. Met deze zak korrels kan maximaal 400 m2 bemest worden.

 

Gebruiksaanwijzing

Strooi de korrels gelijkmatig over het gazon en bij de borders. En geef water om de werking van de voeding direct op gang te brengen.

Gazon: dosering: Strooi elke 4 tot 6 weken 50g per 1m².

Tuin: dosering: Strooi elke 4 tot 6 weken 40g per 1m².

Let op: strooi niet als de zon direct op het gazon of op de planten schijnt. Als de grond droog is, gebruik water na het voeden. Wacht met strooien van de korrels als er veel regen wordt verwacht.

Periode

Tuinmest kan vanaf maart t/m augustus gestrooid worden. Voor optimaal resultaat elke 4 tot 6 weken herhalen

Samenstelling

Dit product is  een universele tuinmest met een NPK van 12-10-18.

Verzorgingstips

  • Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen in je tuinplanten om doorbloei te stimuleren.
  • Zet de planten niet te dicht op elkaar. Ze hebben ruimte nodig om te groeien.
  • Verticuteer het gazon in het voorjaar en zaai graszaad op kale plekken voor een luchtige ondergrond en een gezond gazon.
  • Maai het gras niet korter dan drie tot vier centimeter, zodat mos en onkruid minder kans krijgen zich te vermeerderen.

 

Heeft u vragen of wilt u het vaste onderhoud van uw tuin door onze hoveniers laten doen? Neem dan contact met ons op.

Extra informatie

Gewicht 20,2 kg
Afmetingen 56 × 33 × 13 cm