Pokon Hydrokorrels 40L

17,95

Pokon Hydrokorrels zijn ideaal als drainagelaag onderin bloempotten en plantenbakken. De hydrokorrels zorgen ervoor dat planten beter groeien en geven de wortels houvast. Pokon Hydrokorrels zijn ook geschikt voor hydrocultuur en diverse decoratieve doeleinden zoals het afdekken van bloembakken. Afdekken zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt en je dus minder vaak water hoeft te geven.

Beschrijving

Pokon Hydrokorrels zijn kleikorrels die zijn uitgezet door verhitting en zijn hierdoor luchtig en kunnen veel vocht opnemen.  De meest gebruikte manier om de korrels toe te passen is om ze onderin een dichte pot te leggen, zodat zij het overtollig water kunnen opnemen en vervolgens geleidelijk weer loslaten aan de potgrond.

Uiteraard kunnen de hydrokorrels ook op andere manieren gebruikt worden.

  • De korrels kunnen ook boven de grond grond gebruikt worden, zodat de grond minder snel uitdroogt.
  • Meng de korrels door de potgrond heen. Zoals aangegeven nemen ze vocht op, om het daarna weer los te laten. Door de korrels door de potgrond te mengen, zorg je dat je beplanting gelijkmatiger bevochtigd wordt.
  • Hydrokorrels in plaats van potgrond gebruiken (hydrocultuur). Je kunt planten ook volledig in hydrokorrels zetten. Dan zit er dus geen aarde meer om de wortels, maar alleen hydrokorrels. De planten die alleen op hydrokorrels staan hoef je veel minder vaak water te geven.
    Let op; Een plant moet zich aanpassen aan hydrocultuur als hij eerst in de potgrond stond. Om een plant om te zetten, spoel je eerst alle aarde van de wortels. Hierna spoel je de korrels af, zodat er geen gruis meer op zit. Je vult de onderste 1/3 van de pot met korrels, zet je plant hierop en vult de pot verder aan. Eventueel gebruik je een vochtmeter of een pot met ingebouwde vochtmeter. Vul het reservoir met water en hou in de gaten wanneer deze leeg is. Een jonge plant kan zich vaak makkelijker aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden dan een oude plant. Omdat er geen voeding in de hydrokorrels zit, zal je dat regelmatig aan het water moeten toevoegen.

Heb je vragen over hydrokorrels? Neem gerust contact met ons op.

Extra informatie

Gewicht 15,6 kg
Afmetingen 11 × 38 × 80 cm